Μετά από τόσο κρέας, ας κάνουμε μια αλλαγή!

Υλικά

Μισό κιλό φάβα

4 ντοματίνια

3 κρεμμύδια

3 λίτρα νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Κάπαρη

Ζάχαρη

Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Βράζουμε την φάβα και όλα τα υλικά για 45 λεπτά. Όταν τελειώσει η διαδικασία, πολτοποιούμε με ένα γουδί ή κουτάλα όλα τα υλικά όσο είναι μέσα στην κατσαρόλα. Το ιδανικό είναι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Στη συνέχεια βράζουμε για άλλα 15 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Παράλληλα ρίχνουμε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι, και σοτάρουμε τα ντοματίνια με 2 κουταλιές ζάχαρη και το κονιάκ.

Τοποθετούμε την φάβα στο πιάτο μας και τα ντοματίνια ολόγυρα. Σερβίρετε με μπόλικο πιπέρι!