Μια ελαφριά συνταγή που θα αλλάξει τελείως τον τρόπο που μαγειρεύεις το κοτόπουλο.
Υλικά
1 ½ κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φιλέτα
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
3-4 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λεμονοπίπερο
1 κιλό σπαράγγια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Τοποθετούμε μπροστά μας τρία μπολ βάζοντας στο ένα αλεύρι, στο δεύτερο τριμμένη φρυγανιά, ½ φλ παρμεζάνα, μαιντανό, σκόνη σκόρδου και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Στο τελευταίο μπολ ανακατεύουμε 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού και 5 κουταλιές της σούπας λεμόνι μαζί με ψιλοκομμένο σκόρδο και 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Διαδοχικά παίρνουμε το κοτόπουλο και το βουτάμε στα 3 μπολ από δύο φορές. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά καθώς και με αλατοπίπερο. Ψήνουμε για 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε και τα σπαράγγια ενώ περιχύνουμε με το μείγμα λεμονιού. Πασπαλίζουμε ξανά με ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και ψήνουμε για 12 λεπτά.