Ένα φαγητό γρήγορο, απολαυστικό και χωρίς πολλές θερμίδες…
Αν δεν έχεις πολύ χρόνο στην διάθεσή σου η ομελέτα είναι το ιδανικό για σένα. Με ελάχιστες θερμίδες, είναι θρεπτική ενώ θα σε… κρατήσει για αρκετό διάστημα!
Τα υλικά που προτείνουμε είναι ενδεικτικά καθώς μπορείς να βάλεις οτιδήποτε θες.
ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά
Ένα πακέτο μπέικον
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
100 γραβιέρα τριμμένη
Ένα πακέτο mix κίτρινα τυριά
Εκτέλεση
Τηγάνισε τις πατάτες πρώτα ίσα για να ροδίσουν ενώ σε ένα άλλο τηγάνι, τσιγάρισε το μπέικον χωρίς λάδι. Παράλληλα προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Όταν οι πατάτες αρχίζουν να ετοιμάζονται ξεκίνα να χτυπάς τα αυγά μαζί με την γραβιέρα. Ρίξε στο τηγάνι με το μπέικον της πατάτες και τα αυγά που έχεις χτυπήσει.
Ρίξε μπόλικο πιπέρι και βάλε την ομελέτα στον φούρνο. Μπορείς να βάλεις και λίγο γάλα αν θες στο μείγμα για να «δέσει» καλύτερα. Άφησε την να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αν δεν είναι μέσα πηγμένη, άφησε την για 10 λεπτά ακόμα.
Καλή όρεξη!