Έχετε ξανά φάει γαρίδες καλαμάκια; Το αγαπημένο μας θαλασσινό τρώγεται έτσι πολύ εύκολα και ψήνεται εξίσου εύκολα. Είναι επίσης, εντυπωσιακές σε ένα τραπέζι με καλεσμένους. Πως θα τις ετοιμάσετε;

Τι θα χρειαστείτε για τις γαρίδες καλαμάκια; 

γαρίδες καλαμάκια

  • Μισό κιλό καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια μαγιονέζα
  • Λίγη κέτσαπ
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκιά τσίλι σάλτσα (προαιρετικά)
  • Χλωρό κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα
  • 10 ξύλινα καλαμάκια
γαρίδες καλαμάκια
  1. Μουλιάστε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό για λίγα λεπτά πριν καρφώσετε τις γαρίδες σε αυτά. Με αυτόν το τρόπο δεν θα ξεκολλήσουν ακίδες που θα μπουν μέσα στις γαρίδες. Αποσύρετε από το νερό και στεγνώνετε με λίγο χαρτί κουζίνας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. 
  2. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε την μαγιονέζα, την γλυκιά τσίλι σάλτσα, την κέτσαπ και εάν θέλετε και λίγες νηφάδες από μπούκοβο. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη. 
  3. Καρφώστε τις γαρίδες στα ξύλινα καλαμάκια. Αφήστε λίγη απόσταση από γαρίδα σε γαρίδα. Περίπου 4 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι είναι καλά. Με ένα πινέλο μαγειρικής, περάστε τις γαρίδες με λίγο λάδι και στις δύο μεριές ώστε να μην κολλήσουν στο ταψί.
    Τοποθετήστε τες στον φούρνο για 2-3 λεπτά. Γυρίστε τους μεριά και ψήστε για άλλα 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο. 
  4. Ρίξτε στις γαρίδες την σως μαγιονέζας. Αφήστε και ένα μπολάκι με την σως στο πλάι, ώστε να βουτάει όποιος θέλει. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμυδάκι.

Οι γαρίδες καλαμάκια με σως από μαγιονέζα είναι έτοιμες για κατανάλωση! Καλή σας απόλαυση φίλοι και φίλες μας!

γαρίδες καλαμάκια

γαρίδες καλαμάκια