Τσιμιτσούρι (chimichurri) ονομάζεται η αργεντίνικη σάλτσα με την οποία σερβίρονται τα ψητά κρεατικά. Είναι εξαιρετικά αρωματική και νόστιμη και θα ταιριάξει τέλεια με την μπριζόλα σας. Εμείς, θα χρησιμοποιήσουμε μία παραλλαγή της με κομμάτια αβοκάντο.
Τι θα χρειαστείτε για τα μπριζολάκια και την σάλτσα τσιμιτσούρι;
Για την σάλτσα τσιμιτσούρι με αβοκάντο
- 1 κούπα φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κούπα φρέσκος μαϊντανός
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μισή κουταλιά της σούπας αλάτι
- μισή κουταλιά της σούπας κύμινο
- Μπούκοβο (προαιρετικά – αλλά ταιριάζει πολύ)
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μέτριο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
Για τα μπριζολάκια
- 2 μπριζόλες
- αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
Φτιάξτε την σάλτσα τσιμιτσούρι: Προσθέστε τον κόλιανδρο, τον μαιντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το κύμινο, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο σε ένα μίξερ. Δεν θέλουμε να γίνει κρέμα, δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες για να καταλάβετε πως πρέπει να είναι η επιθυμητή υφή.
Προσθέστε το αβοκάντο: Μεταφέρετε την σάλτσα τσιμιτσούρι σε ένα μπολ και ρίξτε και το αβοκάντο σε κύβους. Ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε.
Τα μπριζολάκια: Τοποθετήστε τα μπριζολάκια στο τηγάνι και μαγειρέψτε με μία κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα. Αναλόγως πως τρώτε τις μπριζόλες σας, κρατήστε λιγότερο ή παραπάνω.
Κόψτε τα μπριζολάκια: και περιχύστε την υπέροχη τσιμιτσούρι σάλτσα πάνω στο κρέας.