Μια γευστική βάση μπράουνι με παγωμένη, λεία και κρεμώδη ζύμη μπισκότων είναι ο απόλυτος συνδυασμός!
Υλικά
Για τα μπράουνις:
- 2 ξυλάκια (16 κουταλιές της σούπας) βούτυρο, μαλακωμένο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
Για το γλάσο:
- 1 ξυλάκι (8 κουταλιές της σούπας) βούτυρο, μαλακωμένο
- 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
- 3/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Για τα μπράουνις:
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 °C. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, ρίξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και ανακατέψτε με ένα αυγό τη φορά, φροντίζοντας να σκουπίζετε τις πλευρές του μπολ ανάμεσα σε κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε με το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατεψτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός. Διπλώστε τα κομμάτια σοκολάτας με μια λαστιχένια σπάτουλα. Πιέστε απαλά τη ζύμη για μπράουνι σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Ψήστε για 35-38 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς στο τηγάνι πριν τα παγώσετε.
Για το γλάσο:
Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, ρίξτε μαζί το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν, λίγα λεπτά ακόμα.
Ανακατέψτε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν είναι ακόμα λίγο πολύ πηχτό, προσθέστε λίγη ακόμα παχύρρευστη κρέμα μέχρι να γίνει αρκετά κρεμώδης. Διπλώστε τα κομμάτια σοκολάτας με μια λαστιχένια σπάτουλα. Μόλις κρυώσουν τελείως τα μπράουνις, παγώστε με τη ζύμη μπισκότων απο πάνω και απολαύστε!