Αυτά τα τυρένια κανελόνια θα σας τρελάνουν. Είναι τόσο νόστιμα και εύκολα που δεν θα θέλετε να ξανα φάτε αγοραστά. Δείτε βήμα – βήμα πως θα τα φτιάξετε.

κανελόνια

Οδηγίες για τα πιο τυρένια κανελόνια

Για τον κιμά μπολονέζ:

  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 700 γραμμάρια κιμάς
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ψιλοκομμένη ώριμη ντομάτα
  • 4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα

Για τις κρέπες:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 360 γραμμάρια γάλα
  • 50 λιωμένο βούτυρο
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • μία πρέζα αλάτι
  • μία πρέζα ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα

κανελόνια

Εκτέλεση της σούπερ συνταγής

Για την σάλτσα μπολονέζ:

  • Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι με μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει χρυσαφί.
  • Τώρα ρίχνετε τον κιμά με όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
  • Ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίξτε την ντομάτα, τον πελτέ και την πράσινη πιπεριά.
  • Μαγειρέψτε για δύο λεπτά και ρίξτε αρκετό νερό – τόσο ώστε να καλυφτεί το κρέας.
  • Μειώστε την φωτιά και μαγειρέψτε για μία ώρα.

Για τις κρέπες:

  • Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη.
  • Ρίξτε την μισή ποσότητα του γάλακτος ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ύστερα, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα.
  • Προσθέστε τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε μία κουταλιά από το μείγμα στο κέντρο και κουνήστε κυκλικά ώστε να απλωθεί.
  • Μετρήστε μέχρι το 10 και με μία φλατ ξύλινη κουτάλα αφαιρέστε την κρέπα από το τηγάνι.
  • Γυρίστε την κρέπα και ψήστε για άλλα 15 δευτερόλεπτα.
  • Αφήστε τις ψημένες κρέπες στο πλάι την μία πάνω στην άλλη.

κανελόνια

Για τα κανελόνια:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230°C.
  • Σε κάθε κρέπα βάλτε 2-3 κουταλιές από τον κιμά.
  • Τσακίστε τις άκρες και διπλώστε (όπως στις φωτογραφίες) για να σχηματιστούν ωραία ρολά.
  • Τοποθετήστε τα κανελόνια σε ένα ταψί και ρίξτε από πάνω κρέμα γάλακτος και τριμμένο γραβιέρα.
  • Ψήστε στον φούρνο μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες στην επιφάνεια.

Καλή απόλαυση!

κανελόνια