Αυτά τα τυρένια κανελόνια θα σας τρελάνουν. Είναι τόσο νόστιμα και εύκολα που δεν θα θέλετε να ξανα φάτε αγοραστά. Δείτε βήμα – βήμα πως θα τα φτιάξετε.
Οδηγίες για τα πιο τυρένια κανελόνια
Για τον κιμά μπολονέζ:
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 700 γραμμάρια κιμάς
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ψιλοκομμένη ώριμη ντομάτα
- 4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 πρέζες ρίγανη
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
Για τις κρέπες:
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 360 γραμμάρια γάλα
- 50 λιωμένο βούτυρο
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
- μία πρέζα αλάτι
- μία πρέζα ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα:
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση της σούπερ συνταγής
Για την σάλτσα μπολονέζ:
-
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι με μέτρια φωτιά.
-
Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει χρυσαφί.
-
Τώρα ρίχνετε τον κιμά με όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
-
Ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.
-
Ρίξτε την ντομάτα, τον πελτέ και την πράσινη πιπεριά.
-
Μαγειρέψτε για δύο λεπτά και ρίξτε αρκετό νερό – τόσο ώστε να καλυφτεί το κρέας.
-
Μειώστε την φωτιά και μαγειρέψτε για μία ώρα.
Για τις κρέπες:
-
Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη.
-
Ρίξτε την μισή ποσότητα του γάλακτος ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ύστερα, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα.
-
Προσθέστε τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε μία κουταλιά από το μείγμα στο κέντρο και κουνήστε κυκλικά ώστε να απλωθεί.
-
Μετρήστε μέχρι το 10 και με μία φλατ ξύλινη κουτάλα αφαιρέστε την κρέπα από το τηγάνι.
-
Γυρίστε την κρέπα και ψήστε για άλλα 15 δευτερόλεπτα.
-
Αφήστε τις ψημένες κρέπες στο πλάι την μία πάνω στην άλλη.
Για τα κανελόνια:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230°C.
- Σε κάθε κρέπα βάλτε 2-3 κουταλιές από τον κιμά.
- Τσακίστε τις άκρες και διπλώστε (όπως στις φωτογραφίες) για να σχηματιστούν ωραία ρολά.
- Τοποθετήστε τα κανελόνια σε ένα ταψί και ρίξτε από πάνω κρέμα γάλακτος και τριμμένο γραβιέρα.
- Ψήστε στον φούρνο μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες στην επιφάνεια.