της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Ένα εύκολο, ελαφρύ, δροσιστικό και πεντανόστιμο γλυκάκι με ελάχιστες θερμίδες!
Υλικά:
400 ml γάλα καρύδας
100 γρ. ζάχαρη καρύδας
4 αυγά
30 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ροδόνερο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ¾ από το γάλα καρύδας (δηλαδή τα 300 ml) μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2: Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα καρύδας (100 ml) και τα χύνουμε στην κατσαρόλα, λίγο προτού βράσει το περιεχόμενό της.
Βήμα 3: Ανακατεύουμε το μείγμα πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα αλλά δεν την αφήνουμε να βράσει περισσότερο. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το ροδόνερο και μοιράζουμε σε μπολ.
Βήμα 4: Σερβίρουμε τις κρέμες χλιαρές ή κρύες (από το ψυγείο) και σερβίρουμε με κανέλα ή φρούτα!
Η αρχική συνταγή είναι του Sweet Alchemy by Stelios Parliaros αλλά η δική μου παραλλαγή έχει ζάχαρη καρύδας αντί για κλασική ζάχαρη.
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;