Αυτή η κρεατόσουπα είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε για να ζεσταθείτε μία κρύα μέρα του χειμώνα. Είναι γευστική, υγιεινή και πολύ εύκολη στην παραγωγή. Τρώγεται και χλιαρή και είναι εξαιρετικά ελαφριά οπότε μπορείτε να την φάτε και βράδυ.

κρεατόσουπα

Υλικά που θα χρειαστείτε για την γευστική κρεατόσουπα

  • 2 κιλά μοσχάρι με κόκκαλο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 6 πατάτες
  • 3 καρότα
  • Μανιτάρια porcini
  • μπόλικο σέλινο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 κουταλιές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ξανθιά μπύρα (προτιμήστε την πιο φτηνή ώστε να μην έχει έντονη γεύση και πικρίσει το φαγητό)
  • 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα από θυμάρι

κρεατόσουπα

Εκτέλεση της συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Λίγο πριν την πρώτη βράση, καθαρίζουμε τον αφρό ή το στραγγίζουμε.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα καρότα σε ροδέλες, τις πατάτες σε μεγάλους κύβους και το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 2 περίπου ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος ρίχνουμε την μπύρα για γεύση. Ρίχνουμε και το θυμάρι κάποια στιγμή.
  4. Έπειτα κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι.

κρεατόσουπα