Θέλεις κάτι ελαφρύ αλλά γευστικό; Η συνταγή είναι απλή και περιγράφεται παρακάτω.
Υλικά
1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας ιταλική σάλτσα τομάτας
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κόκκινη πιπεριά
2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλ φρέσκα σπαράγγια κομμένα και καθαρισμένα
1 ½ φλ καρότα σε λωρίδες
1 φλ τοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα, το βαλσάμικο, το μέλι και τη τριμμένη πιπεριά. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε λίγο λάδι και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο απλώνοντας ομοιόμορφα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 7 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο. Προσθέτουμε το μισό μείγμα από τη σάλτσα στο τηγάνι και πάνω στο κοτόπουλο, αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο τηγάνι τα σπαράγγια και τα καρότα προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για 3 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα της σάλτσας μαζί με τα τοματίνια για 2 μόνο λεπτά και στη συνέχεια περιχύνουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά και τη σάλτσα.