Αυτή η συνταγή με κοτόπουλο και πατάτες σε στιλ Τοσκάνης είναι ένα εξαιρετικά χορταστικό πιάτο αφού περιέχει τραγανό κοτόπουλο και πατάτες με σπανάκι, λιαστές ντομάτες και μπουκίτσες μπέικον, όλα ανακατεμένα σε μια κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας.

Υλικά

  • 6 Μπούτια κοτόπουλου
  • 3 Πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι για το τηγάνισμα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1,5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 C. Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τις κομμένες πατάτες. Τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και καρυκεύουμε το κοτόπουλο και στις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει για περίπου 3-4 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε την κρέμα να ψηθεί για μερικά λεπτά μέχρι να πήξει (περίπου 5 λεπτά) και στη συνέχεια, προσθέστε το σπανάκι και τις λιαστές ντομάτες και ανακατέψτε καλά.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί καλά με τη σάλτσα. Προσθέστε τις πατάτες στην κατσαρόλα, ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τις πατάτες και βάλτε το κοτόπουλο από πάνω. Μεταφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 40-45 λεπτά.

Ενώ το κοτόπουλο και οι πατάτες σας ψήνονται, προσθέστε το κομμένο μπέικον σε ένα καθαρό τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Μόλις ψηθούν το κοτόπουλο και οι πατάτες, βγάζουμε την κατσαρόλα από το φούρνο, πασπαλίζουμε με μπέικον και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.