Έχεις βαρεθεί τους συνηθισμένους τρόπους για να φτιάχνεις κοτόπουλο; Μήπως ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις αυτή τη συνταγή;
Υλικά
8 μπούτια κοτόπουλου με τη πέτσα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
400 γρ φρέσκα μανιτάρια κομμένα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας Dijon-style μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο ενώ παράλληλα προσθέτουμε 1 κουταλιά από το δενδρολίβανο και 1 κουταλιά από το θυμάρι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές ενώ στη συνέχεια το τοποθετούμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για περίπου 4 λεπτά ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι αλλά και τον ζωμό κοτόπουλου μαζί με το κρασί και τη μουστάρδα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφρώδες ενώ τέλος προσθέτουμε αφού αφαιρέσουμε από τη φωτιά το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο.