Αυτό το κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα κρασιού είναι τόσο γευστικό που θα θέλετε να το τρώτε κάθε μέρα. Διαβάστε παρακάτω πως θα το φτιάξετε και θα τους εντυπωσιάσετε όλους.
Τι θα χρειαστείτε για το κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα κρασιού;
-
- 3 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα και πέτσα
- ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
-
- 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 χλωρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
- ½ κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στην άκρη. Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια το κοτόπουλο.
- Σε ένα τηγάνι ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βουτήξτε τα κομμάτια από το στήθος στο μείγμα από αλεύρι. Ρίξτε τα στο τηγάνι για 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά. Γυρίστε και τηγανίστε για άλλα 5 λεπτά την άλλη μεριά. Το κοτόπουλο θα πρέπει να γίνει ελαφρώς καφετί. Αφήστε τα κοτόπουλα στην άκρη και καλύψτε με ένα καπάκι.
- Ρίξτε άλλες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι. Προσθέστε τα κομμένα σε λεπτές φέτες μανιτάρια και μαγειρέψτε τα μέχρι να αποκτήσουν καφετί χρώμα. Ανακατέψτε τα και μαγειρέψτε τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Ρίξτε και το χλωρό κρεμμύδι και το σκόρδο. Τώρα, ήρθε η ώρα να ρίξετε το κρασί.
- Έπειτα, ρίξτε την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε μέχρι να βράσει η σάλτσα και μετά μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Ρίξτε και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε την σάλτσα.
- Προσθέστε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρευστη. Προσθέστε και το θυμάρι και ρίξτε εάν θέλετε αλάτι και πιπέρι.
- Το κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα κρασιού είναι έτοιμο για απόλαυση! Μπορείτε να συνοδέψετε με ρύζι, πατάτες, λαχανικά ή ότι θέλετε.