Ξέρουμε τι ταιριάζει τέλεια στην σημερινή ημέρα, μία πολύ τραγανή κολοκυθόπιτα! Με πολλά μυρωδικά και τραγανό φύλλο, όπως έχουμε συνηθίσει να τις κάνουμε εδώ στην Ελλάδα. Δείτε βήμα – βήμα πως θα την φτιάξετε.
Τι θα χρειαστείτε για την τραγανή κολοκυθόπιτα;
- 4 μεσαία κολοκύθια
- 140 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. φέτα
- 2 μέτρια αυγά
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 3-4 φρέσκα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
- μία χούφτα φρέσκος άνηθος
- 5 στρώσεις τραγανού φύλλου για πίτα
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
-
Ξεπαγώστε το φύλλο με το να το έχετε αφήσει στο ψυγείο αντί για την κατάψυξη από την προηγούμενη νύχτα.
-
Τρίψτε τα κολοκύθια στην μεσαία σκάλα του τρίφτη και μετά στραγγίξτε τα ελαφρώς. Προσθέστε μισή κουταλιά αλάτι και ανακατέψτε τα ώστε να πάει παντού. Αφήστε τα να στραγγίξουν για μισή ώρα. Όσο ασχολείστε με τα κολοκύθια βγάλτε το φύλλο από το ψυγείο και αφήστε το να ξεπαγώσει εντελώς μέσα στο πακέτο του, σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Τώρα, σε ένα μπολ αναμείξτε τα κολοκύθια με το γιαούρτι, την φέτα, τα αυγά, την μέντρα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε ελαφρώς.
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C.
-
Λαδώστε ένα ταψί. Απλώστε ένα φύλλο, λαδώστε ελαφρά και επαναλάβετε μέχρι να έχετε 3 στρώσεις. Τότε, ρίξτε την γέμιση και απλώστε την με ένα κουτάλι. Απλώστε άλλες 3 στρώσεις φύλλου.
-
Ψήστε για 30-45 λεπτά μέχρι να αποκτήσει η κολοκυθόπιτα μας ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα! Απολαύστε την παραδοσιακή και πεντανόστιμη πίτα!