Το κλασικό ρυζόγαλο μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Σε αυτήν την συνταγή για το απλό ρυζόγαλο σας έχουμε και προσθήκες που θα απογειώσουν την γεύση του. Το να βάλετε βρώμη και ξηρούς καρπούς είναι προαιρετικό εάν προτιμάτε την κλασική συνταγή. Δείτε πως θα την φτιάξετε.
Τι θα χρειαστείτε για το κλασικό ρυζόγαλο;
- 100 γραμμάρια ρύζι γλασέ (το κολλώδες)
- 600 ml νερό
- 400 ml φρέσκο γάλα
- 100 γραμμάρια βρώμη
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- κανέλα / γαρύφαλλο
- ξηροί καρποί της επιλογής σας
Εκτέλεση της συνταγής
-
Σε ένα κατσαρολάκι βράστε το νερό. Προσθέστε το ρύζι.
-
Μειώστε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια – χαμηλή. Μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό. Θα χρειαστεί περίπου 15-20. Ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό.
-
Τότε, προσθέστε το γάλα, την βανίλια και την ζάχαρη και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει κολλώδες.
-
Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά. Προς το τέλος, προσθέστε την βρώμη (θα κάνει το ρυζόγαλο πιο πηχτό και θα το κάνει ελαφρώς τραγανό) και τους ξηρούς καρπούς.
-
Μοιράστε το ρυζόγαλο σε μπολ – ποτήρια της επιλογής σας. Πασπαλίστε από πάνω κανέλα και γαρύφαλλο.
Αφήστε να κρυώσουν, εάν θέλετε βάλτε τα και στο ψυγείο. Καλή απόλαυση!