Η σπανακόπιτα είναι μια κλασική ελληνική πίτα που ξεχωρίζει για την απλότητα και την πλούσια γεύση της. Φτιαγμένη με φρέσκο σπανάκι, αρωματικά βότανα, φέτα και τραγανή σφολιάτα, αποτελεί μια θρεπτική και νόστιμη επιλογή για κάθε γεύμα της ημέρας. Ακολουθεί η συνταγή με αναφορά σε γραμμάρια για ακρίβεια στις ποσότητες.
Συστατικά:
- Σπανάκι φρέσκο, 500γρ.
- Φέτα, 200γρ.
- Φύλλο κρούστας (για σφολιάτα), 250γρ.
- Κρεμμύδια φρέσκα, 100γρ.
- Άνηθος φρέσκος, 50γρ.
- Αυγά, 2 μεγάλα.
- Ελαιόλαδο, 50ml.
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το σπανάκι και τον άνηθο. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι, τον άνηθο, το κρεμμύδι, τα χτυπημένα αυγά, τη φέτα θρυμματισμένη, αλάτι και πιπέρι.
- Αλείψτε μια ταψία με λίγο ελαιόλαδο και στρώστε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντας κάθε φύλλο με ελαιόλαδο. Εναλλάξτε τα φύλλα με το μείγμα σπανακιού.
- Ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει επάνω.
- Αφήστε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.
Αυτή η συνταγή για σπανακόπιτα είναι τόσο θρεπτική όσο και νόστιμη, προσφέροντας μια υγιεινή επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;