Αν σας αρέσει το λεμόνι στο κέικ τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή καθώς εκτός από τη μοναδική του γεύση, η μαγεία ολοκληρώνεται με το γλάσο λεμονιού.
Υλικά
1½ γ. αλεύρι
1 πακέτο κρέμα στιγμής λεμόνι
½ κουτ. μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. μαγειρική σόδα
½ κουτ. αλάτι
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας. βούτυρο
1 κουτ. βανίλια
2 κουτ. εκχύλισμα λεμονιού
⅓ γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
½ γ. λάδι
¾ γ. γιαούρτι
ξύσμα ενός λεμονιού
Για το γλάσο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1½ γ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. εκχύλισμα λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και απλώνουμε σε ένα ταψί 5×9 μια λαδόκολλα και με ένα μολύβι σημειώνουμε που είναι το κάτω μέρος του ταψιού και στη συνέχεια με ένα ψαλίδι το κόβουμε. Ψεκάζουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κομμένη λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη κρέμα στιγμής, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια, το εκχύλισμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το λάδι και το γιαούρτι.
Ιδανικό επίσης είναι το μίξερ της Bosch MFQ36460 με ισχύ 450 Watt και 5 ρυθμίσεις ταχύτητας. Δες τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ΕΔΩ.