Σε όλους αρέσει ένα αφράτο κέικ βανίλια, κι εμείς σου προτείνουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυτό το υπέροχο γλυκό!
Hint: αν έχεις μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπορείς να αφαιρέσεις δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι και να προσθέσεις δύο κουταλιές της σούπας corn flour! (λειτουργεί ως cake flour σε οποιαδήποτε συνταγή)
Υλικά:
1 1/2 κούπα cake flour
1 1/2 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνη
1/2 κούπα γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, baking powder, σόδα, αλάτι) για μισό λεπτό στο μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κουτάλι ή έναν αυγοδάρτη και ύστερα προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε αργά μέχρι να ενωθούν και το μείγμα να θυμίζει ψίχουλα και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ή το μίξερ γρήγορα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα χωρίς σβόλους.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει (αν δεν είναι σιλικόνης) και ψήνουμε στους 180ºC για 30-35′.
Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20′ και ύστερα αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και αφήνουμε άλλα 10-15′.
Το κέικ είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Hint 2: Εάν σου άρεσε αυτή η συνταγή, θα χαρείς να μάθεις ότι κάθε βδομάδα θα προσθέτω και ένα νέο παιχνίδισμα πάνω σε αυτήν, μια νέα ιδέα που πολύ εύκολα θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στη δική σου κουζίνα.