Φθινοπωρινό αλλά νόστιμο, το συγκεκριμένο κεικ σε κάνει να νοσταλγείς τις ξέγνοιαστες στιγμές του καλοκαιριού αλλά και να ανυπομονείς για τον χειμώνα.

Υλικά

3 μεγάλα αυγά

200 γραμμάρια ζάχαρη

5 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι

¾ φλιτζάνι crème fraîche

250 g αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για το frosting
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Για γαρνίρισμα: Φρέσκα σύκα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτοντας στη συνέχεια τον χυμό πορτοκαλιού. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές σειρά έχει η κρέμα γάλακτος και το αλεύρι με το baking powder. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Για το frosting με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη για 3 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Απλώνουμε με προσοχή πάνω από το κεικ και σερβίρουμε με σύκα.

Και αν αυτή η συνταγή σε εντυπωσίασε τότε ήρθε η ώρα να επισκεφθείς τα καταστήματα Zara Home για να δεις τη νέα συλλογή της Mimi Thorisson!