Μαλακά κεφτεδάκια με απίστευτη γεύση και τέλειο άρωμα.

Υλικά

  • 900 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι, προαιρετικά
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 ξυλάκι ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 λεμόνι, χυμό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα, προαιρετικά
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200ºC και ψεκάστε ελαφρά ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι. Ανακατέψτε τη γαλοπούλα, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το αυγό, το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο, τα ιταλικά καρυκεύματα, τις θρυμματισμένες νιφάδες πιπεριάς τσίλι σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάστε τους κεφτέδες και ψήστε τους 15 έως 20 λεπτά. Βγάλτε τους από τον φούρνο και στραγγίστε το περιττό λίπος με ένα κουτάλι, αν χρειάζεται.

Για να φτιάξετε την σάλτσα, λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει τελείως. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την καυτερή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Περιχύστε τους ψημένους κεφτέδες με τη σάλτσα και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα αν θέλετε. Επιστρέψτε τους κεφτέδες στο φούρνο και τελειώστε το ψήσιμο για 5 με 10 λεπτά, φροντίζοντας να μην στεγνώσουν οι κεφτέδες. Βγάλτε τους από το φούρνο και σερβίρετε με συνοδευτική σαλάτα ή ρύζι!