Μπορείτε να σερβίρετε τα κεφτεδάκια ως έχουν ή να προσθέσετε ένα ψητό λαχανικό για να ολοκληρώσετε το γεύμα. Είναι τόσο νόστιμο και είναι μια απο τις συνταγές που μαγειρέυεις ξανά και ξανά!

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλο
50 γρ φρέσκο ψωμί, κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε κόκκους
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κόκκινη πιπεριά
1 ½ κιλό μπούτι κοτόπουλου
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την σάλτσα παρμεζάνας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
8 φύλλα φασκόμηλου
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι κριθαράκι
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 μικρή χούφτα φρέσκο κλωναράκι θυμάρι
1 ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
⅓ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230°C. Ετοιμάζουμε ένα τηγάνι με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Βάζετε το ψωμί κομμένο σε κύβους σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε από πάνω το ζεστό νερό. Αφήστε το να μουλιάσει, βυθισμένο, για τουλάχιστον 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 12” σε μέτρια φωτιά προσθέστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέσα το κοκκοποιημένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

Σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέστε το κιμά κοτόπουλου, την παρμεζάνα, το φασκόμηλο, το μαϊντανό, το αλάτι και το κρεμμύδι στο μπολ με το ψωμί. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Πλάθετε το μείγμα σε περίπου 15 κεφτεδάκια. Τοποθετήστε τα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στην επάνω σχάρα του φούρνου για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Για το κριθαράκι
Σκουπίστε το τηγάνι και τοποθετήστε το ξανά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. Προσθέστε τα φύλλα φασκόμηλου και αφήστε τα να γίνουν τραγανά καθώς το βούτυρο αρχίζει να ροδίζει. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε το φασκόμηλο σε μια χαρτοπετσέτα. Προσθέστε το κρεμμύδι στο βούτυρο και αλατοπιπερώστε. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και προσθέτουμε το θυμάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει ξανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για περίπου 6 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το σπανάκι και την παρμεζάνα. Αφήνουμε την κρέμα να σιγοβράσει όσο μαραθεί το σπανάκι και λιώσει η παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμαριού.
Σερβίρετε τους κεφτέδες κοτόπουλου πάνω από το κριθαράκι και γαρνίρετε με το φασκόμηλο, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, περισσότερη παρμεζάνα και τυχόν επιπλέον ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και θυμαριού.