Τα κανελόνια είναι μια απο τις καλύτερες συνταγές για αυτούς που αγαπούν τα μακαρόνια και ιδανικό πιάτο για να το μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Στην συγκεκριμένη συνταγή, η οποία είναι και vegan, κάνουμε μια παραλλαγή φτιάχνοντας μια ρικότα απο κάσιους προσθέτοντας σπανάκι.
Υλικά
- 1 βασιλικός φρέσκος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι βότανα, ανάμεικτα αποξηραμένα
- 1 λεμόνι
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 400 γρ σπανάκι φρέσκο
- 150 γρ μαλακό τόφου
- 1 κουταλάκι βαλσαμικό ξύδι
- 16 σωλήνες κανελόνια
- 1/2 κγ μοσχοκάρυδο, αλεσμένο
- 4 κουταλιές της σούπας μαγιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 225 γρ κάσιους
- 50 g cheddar, vegan τριμμένο
- 150 g μοτσαρέλα, vegan τριμμένη
- 60 ml φυτικό γάλα, χωρίς ζάχαρη
- 1600 γρ ντοματοπολτό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέστε τα κάσιους, καλύψτε με βρασμένο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα βάζετε στο μίξερ με το τόφου, την μαγιά, τον χυμό λεμονιού, το φυτικό γάλα, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά για 1-2 λεπτά και στην συνέχεια βράζετε το σπανάκι σε ένα τηγάνι με λίγο νερό και στύβετε το περιττό νερό. Προσθέστε στο μίξερ το vegan cheddar και το αλεσμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
Για την σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια μέχρι να γίνει μαλακό. Προσθέστε το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το νερό, το βαλσάμικο, το αλάτι και πιπέρι και το αφήστε το να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει. Ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα στον πάτο ενός ορθογώνιου ταψιού. Για να γεμίσετε το κανελόνι ρίξτε την γέμιση σε ένα σακουλάκι και με ένα σωληνάριο το ρίχνετε μέσα μέχρι να γεμίσει. Τέλος περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, βάζουμε vegan τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά!