Κάνε τα σοκολατένια σου δημητριακά ένα τέλειο γλυκό! Μπορείς επίσης να προσαρμόσεις αυτή τη συνταγή προσθέτοντας άλλα συστατικά όπως ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ακόμα και λίγο αλάτι για πρόσθετη γεύση και υφή. Τραγανές νιφάδες δημητριακών με επικάλυψη με λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος και γεύση απολαυστικής γκοφρέτας, κάνουν το πρωινό και το γλυκό σας… το πιο απολαυστικό ‘διάλειμμα’ της ημέρας. Το εμβληματικό και χαρακτηριστικό σχήμα με τα τέσσερα fingers της σοκολάτας KitKat® τώρα και σε νιφάδες δημητριακών με σιτάρι ολικής άλεσης, εμπλουτισμένες με 5 βιταμίνες και 2 μέταλλα.

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια δημητριακά σοκολάτας KitKat
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας γάλακτος
  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι μίνι marshmallows
  • σαντιγί (προαιρετικά)
  • Σάλτσα σοκολάτας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τοποθετούμε τα δημητριακά σοκολάτας KitKat σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, συνδυάστε τα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και το βούτυρο. Ψήνουμε στα μικροκύματα σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να λιώσουν τελείως τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο.
  4. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
  6. Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας-φυστικοβούτυρου πάνω από τα δημητριακά σοκολάτας στον κάδο του μίξερ. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα δημητριακά.
  7. Προσθέστε τα μίνι marshmallows στο μείγμα και διπλώστε τα απαλά, φροντίζοντας να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
  8. Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί πιέζοντάς το σταθερά και ομοιόμορφα.
  9. Βάλτε το ταψί στο ψυγείο και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.
  10. Μόλις κρυώσει, αφαιρούμε το γλυκό από το ταψί και το κόβουμε σε τετράγωνα ή μπάρες.
  11. Σερβίρετε σε ένα πιάτο και, αν θέλετε, βάλτε από πάνω σε κάθε κομμάτι σαντιγί και λίγη σάλτσα σοκολάτας.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Παραδεισένια γεμιστά κανελόνια με τυριά σε σάλτσα ντομάτας