Μετά από έντονο χειμώνα, μετράμε αντίστροφα τις μέρες μέχρι να φτάσει επιτέλους το καλοκαίρι. Περιμένοντας την τέλεια εποχή για να μαζευτούμε  σε κήπους, ταράτσες ή βεράντες και να απολαύσουμε το ποτό μας όλοι μαζί. Επιτέλους το καλοκαίρι έφτασε, η θερμοκρασία έχει ανέβει και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσεις τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και της ηλιοφάνειας, από μια επιλογή από τα εξαιρετικά coffetails της Lavazza! Οι ειδικοί της Lavazza έχουν ανανεώσει τα κλασικά διαχρονικά κοκτέιλ μετατρέποντας τα σε μια απροσδόκητη γευστική εμπειρία.

Espresso Lemon Twist

ΥΛΙΚΑ:

  • 15ml καφέ Lavazza
  • 30ml τζιν
  • 20ml λιμοντσέλο
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • Μια πινελιά τόνικ
  • Παγάκια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  1. Βάλτε 6 με 8 παγάκια στο σέικερ.
  2. Ψύξτε καλά και αφαιρέστε το νερό που έχει σχηματιστεί.
  3. Χρησιμοποιώντας το jigger, μετρήστε το τζιν, το λιμοντσέλο και ρίξτε τα στο σέικερ.
  4. Προσθέστε τον καυτό καφέ
  5. Κλείστε το σέικερ και ανακινήστε καλά για περίπου 10′.
  6. Αφαιρέστε το καπάκι του σέικερ και ρίξτε το σε ένα κρύο ποτήρι κοκτέιλ.
  7. Ολοκληρώστε την προετοιμασία προσθέτοντας μια πινελιά τόνικ.

Paloma Café

ΥΛΙΚΑ:

  • 40ml βότκα
  • 15ml χυμός λάιμ
  • 90ml σόδα ροζ γκρέιπφρουτ
  • 20g σιρόπι αγαύης
  • 20g βελούδο καφέ* (δείτε πώς να το προετοιμάσετε)
  • 0,1g αλεσμένος καφές εσπρέσο
  • Παγάκια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  1. Προσθέστε πάγο σε ένα ποτήρι ανάμειξης.
  2. Όταν κρυώσει, αφαιρέστε το νερό από το ποτήρι ανάμειξης και προσθέστε όλα τα υγρά.
  3. Ανακατέψτε και στραγγίστε σε ένα κρύο ποτήρι μαρτίνι.
  4. Συμπληρώστε το ποτό με βελούδο καφέ.
  5. Πασπαλίστε απαλά με αλεσμένο καφέ.

Καφέ από Βελούδο

ΤΑ ΥΛΙΚΑ:

  • 75ml εσπρέσο Lungo, 2 σφηνάκια
  • 15g σιρόπι αγαύης
  • 15g αφρό sour
  • 2 παγάκια

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  1. Ρίξτε τον εσπρέσο Lungo στο βάζο του μίξερ.
  2. Προσθέστε το σιρόπι αγαύης και τον αφρό sour.
  3. Προσθέστε παγάκια.
  4. Ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να γίνει πηχτό και λείο.