Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μαγευτική ιταλική σπαγγέτι με μπέικον και μανιτάρια;

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι

1-2 κουταλιές ελαιόλαδο

100γρ μπέικον ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πακέτο μανιτάρια ψιλοκομμένα

¼ φλιτζανιού ξηρό λευκό (ή κόκκινο) κρασί

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

½ φλ τριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε να πάρει βράση ελαφρά αρκετό αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente. Ενώ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε σκόρδο και σωτάρουμε. Σειρά έχουν τα μανιτάρια ενώ τέλος το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να θερμαίνεται ελαφρά και προσθέτουμε τη παρμεζάνα σιγοβράζοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τέλος πιπέρι. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα παρμεζάνα.