Αν αγαπάτε τις πίτες και την μελιτζάνα τότε αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς και αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο
Υλικά
- 1-2 μέτριες μελιτζάνες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ζύμη αλμυρής πίτας (σπιτική ή αγορασμένη)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (σε λάδι και στραγγισμένες)
- 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
- 2 φλιτζάνια φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό πιάτο πίτας. Αν θέλετε, ξεφλουδίστε τη μελιτζάνα, στη συνέχεια κόψτε σε λεπτές φέτες, τοποθετήστε τις φέτες σε ένα μπολ και ρίξτε το αλάτι. Αφήστε τις μελιτζάνες για 20 λεπτά και μετά ψήστε ελαφρά σε τηγάνι.Τοποθετήστε την αλμυρή ζύμη στο πιάτο πίτας και τρυπήστε καλά τον πάτο της κρούστας με ένα πιρούνι.
Κάντε δύο στρώσεις, ξεκινώντας με μια στρώση ψητή μελιτζάνα, πασπαλίστε με ρίγανη και βασιλικό, λίγο πιπέρι, το ένα τρίτο της παρμεζάνας, τη μισή λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη και τη μισή γραβιέρα. Στην τελευταία στρώση ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο τρίτο της παρμεζάνας και περιχύστε ελαιόλαδο. Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά. Αφήστε 10 λεπτά και μετά κόψτε την σε φέτες και σερβίρετε!