Ένα γλυκό πανεύκολο, που θα συναρπάσει όποιον το δοκιμάσει…
Υλικά:
Για τη βάση:
1 ¾ κούπες θρυμματισμένα μπισκότα
6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση:
5 κρόκοι αυγών
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
¾ κούπας χυμός λεμονιού (σπιτικός ή έτοιμος)
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Για τη μαρέγκα:
5 ασπράδια αυγών
2/3 κούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε στο ταψί της αρεσκείας μας (μπορεί να χρειαστούμε περισσότερο ή λιγότερο μείγμα ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους).
Πιέζουμε να εφαρμόσει το μείγμα καλά στα τοιχώματα και ψήνουμε για 5-10 λεπτά στους 180° C.
Όσο ψήνεται ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Με έναν αυγοδάρτη (ή μίξερ χειρός ή και απλά ένα κουτάλι αν θέλουμε) ανακατεύουμε τους κρόκους με το ζαχαρούχο γάλα και το ξύσμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και ύστερα προσθέτουμε το χυμό. Μόλις ανακατέψουμε το μείγμα το αδειάζουμε στην έτοιμη βάση (που έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο) και επιστρέφουμε την τάρτα στο φούρνο στους 180° C για 25 λεπτά περίπου.
Η συγκεκριμένη τάρτα δεν είναι στερεή μόλις βγει από το φούρνο, αλλά σταθεροποιείται μόλις παγώσει αρκετά.
Για τη μαρέγκα:
Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό αν δε μας αρέσει η γεύση.
Βάζουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί (ένα μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω από μια κατσαρόλα όπου βράζουμε περίπου 2 cm νερό) και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ζεσταθεί ελαφρά το μείγμα. Μόλις συμβεί αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Τελευταία βήματα:
Απλώνουμε τη μαρέγκα όπως θέλουμε πάνω στην κρύα τάρτα και με ένα φλόγιστρο ή για μισό λεπτό στο grill του φούρνου μας καψαλίζουμε τη μαρέγκα μέχρι να πάρει μερικές καστανές ανταύγειες.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει στο ψυγείο και απολαμβάνουμε!