Σε αυτήν την συνταγή για κέικ μανταρίνι δεν θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το ξύσμα από τον φλοιό του μανταρινιού αλλά όλο το φρούτο. Έτσι, θα φτιάξετε το πιο μυρωδάτο και νόστιμο κέικ πανεύκολα. Είναι ιδανικό για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες και ταιριάζει πολύ με μία κούπα καφέ.
Τι θα χρειαστείτε για το καλύτερο κέικ μανταρίνι;
- 2 αυγά
- 2 μανταρίνια μαζί με την φλούδα τους
- 125 ml λάδι
- 225 ml ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση του κέικ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ.
- Στο μπλέντερ τοποθετούμε τα αυγά, το λάδι, την ζάχαρη και τα μανταρίνια μαζί με την φλούδα κομμένα σε 1/4 του φρούτου. Όχι, δεν θα πικρίζει το κέικ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα με το μανταρίνι. Ανακατεύουμε καλά και προσέχουμε να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
- Ψήστε στον φούρνο μέχρι το κέικ να γίνει χρυσαφένιο (25 – 30 λεπτά).
- Πριν το βγάλετε από την φόρμα αφήστε 10 λεπτά να κρυώσει. Μία πολύ ωραία ιδέα είναι να γαρνίρετε το καλύτερο κέικ μανταρίνι που έχετε φάει με τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφια. Δεν θα πιστεύετε πόσο ταιριάζει. Το καλοκαίρι, μπορείτε να το απολαύσετε με παγωτό βανίλια.