Μετά από τόσο κρέας, είναι η ιδανική στιγμή να φτιάξετε ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα πεντανόστιμο γλυκό. Η απάντηση; Τραγανή λεμονόπιτα. Δείτε πως θα την φτιάξετε παρακάτω.
Τι θα χρειαστείτε για την τραγανή λεμονόπιτα;
Για την πίτα:
- 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 πακέτο βούτυρο
Για την γέμιση λεμόνι:
- 1 πακέτο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κρόκοι αυγού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
- 2 βανίλιες
- Ένα πακέτο ζαχαρούχο γάλα
- 1 φλιτζάνι ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση της συνταγής:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220° βαθμούς κελσίου. Βουτυρώστε καλά ένα ταψί.
Για την πίτα:
- Ρίξτε στο μπλέντερ το αλεύρι, την βρώμη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, και τις ζάχαρες. Αναμιγνύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σιγά σιγά ρίχνετε το βούτυρο κρύο και συνεχίζετε.
- Στο ταψί ρίξτε το μισό μείγμα της πίτας και πιέστε μέχρι να γίνει σαν βάση από cheesecake. Αφήστε το υόλοιπο στην άκρη.
Για την γέμιση λεμόνι:
- Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
- Προσθέστε τους κρόκους αυγού έναν την φορά. Προσθέστε την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
- Χτυπήστε λίγο ακόμη για 3 λεπτά σε υψηλή ένταση.
- Ενώ συνεχίζετε να έχετε το μείγμα στο μπλέντερ, ρίξτε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα.
- Τώρα σε χαμηλή ένταση, ρίξτε τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε την γέμιση στο ταψί και καλύψτε με την άλλη μισή ζύμη.
- Ψήστε για 30 λεπτά.
- Όταν βγει από τον φούρνο αφήστε την τραγανή λεμονόπιτα να κρυώσει και μετά βάλτε την στο ψυγείο.