Σας αρέσουν οι κολοκυθοκεφτέδες; Σας έχουμε μία special συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες με την οποία θα τους κάνετε πιο νόστιμους από ποτέ χωρίς πολύ κόπο! Δείτε πως θα τους φτιάξετε εύκολα και γρήγορα:
Τι θα χρειαστείτε για τους πιο special κολοκυθοκεφτέδες;
- 2 μέτρια κολοκύθια περασμένα από τον τρίφτη
- 1/4 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
- 4 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Μία κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένα
- 1/4 της κούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά, πρέπει να στραγγίξουμε τα υγρά από το κολοκύθι. Σε ένα ειδικό ύφασμα, ένα τούλι ή μία σαλατιέρα, αφήστε το τριμμένο κολοκύθι να στραγγιστεί για 10 λεπτά, αφού το αλατίσετε. Πιέστε ώστε να βγάλει όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε: το στραγγισμένο κολοκύθι, την φέτα, το γιαούρτι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και μετά ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι.
Απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο. Πάρτε μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα κολοκύθι και ρίξτε την στο τηγάνι αφού το πιέσετε λίγο ώστε να πάρει το σχήμα κεφτέ. Τηγανίστε σε σχετικά υψηλή φωτιά και αφού η μία πλευρά αρχίζει να γίνεται καφετί, γυρνάτε. Θα σας πάρει περίπου 3 λεπτά η κάθε μεριά.
Τοποθετήστε τους τηγανισμένους κολοκυθοκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρετε με λεμονάκι και τζατζίκι. Αυτή θα είναι η νέα σας αγαπημένη συνταγή για special κολοκυθοκεφτέδες που θα έχετε στο νου κάθε φορά που θα τους φτιάχνετε. Είναι εύκολη και γεμάτη ελληνική γεύση!