Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για την πιο νόστιμη σαλάτα με κουσκούς που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτική σαλάτα με το κυρίως πιάτο σας αλλά και μόνη της ως γεύμα!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ξηρό κουσκούς
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι + 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο (1 σκελίδα)
- 1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 1/2 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε κύβους
- 1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια
- 1/3 φλιτζάνι τυρί φέτα ψιλοτριμμένη
- 1/3 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
- 1/3 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5 λεπτά. Περιχύστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά σε μια σαλατιέρα. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Στο μπολ με το κουσκούς προσθέτουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, τη φέτα, τα αμύγδαλα αν χρησιμοποιείτε, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Περιχύνουμε τα πάντα με dressing και ανακατεύουμε να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.