Πανεύκολη και νόστιμη παντζαροσαλάτα σας έχουμε σήμερα για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα. Ταιριάζει με τα πάντα και έχει και υπέροχο ροζ χρώμα. Επιπλέον, τα παντζάρια έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτρέπουν την εμφάνιση καρκίνου, οστεοπόρωσης, κατεβάζουν την χοληστερίνη και βοηθούν και σε πολλά άλλα πράγματα όπως στην αναιμία.
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 600γρ. παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους
- 100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
- 60γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (ή καθόλου αν το δεν επιθυμείτε)
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 κουτ. σούπας χυμός από τα βρασμένα παντζάρια
- αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής
1. Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό τουλάχιστον για ½ ώρα και μέχρι να γίνουν τρυφερά.
2. Αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα ξεφλουδίζετε.
Τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Κρατάτε 1 κρασοπότηρο ζουμί από αυτό που έβρασαν τα παντζάρια.
3. Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, την καρυδόψιχα, το λιωμένο σκόρδο (αν χρησιμοποιήσετε) το ζουμάκι από τα παντζάρια, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα υλικά καλά με ένα πιρούνι και προσθέτετε αλάτι. Μπορείτε επίσης να βάλετε το μείγμα για λίγα δευτερόλεπτα στο μίξερ εάν θέλετε να είναι πιο ψιλοκομμένα τα υλικά.
Tips
- Αν αφήσετε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα, θα ανακατευτούν τα αρώματα και θα γίνει ακόμα καλύτερη.
- Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο άνηθο για να αρωματίσετε την παντζαροσαλάτα.