Η καλύτερη μαρινάδα για κρέας εμπνευσμένη από την μεσογειακή κουζίνα. Ταιριάζει τέλεια με κρέας και πατάτες ενώ εάν είστε χορτοφάγος, θα απογειώσει την γεύση των ψητών μανιταριών. Η βάση από γιαούρτι σιγουρεύει ότι θα μείνει το κρέας γευστικό και ζουμερό. Μπορείτε να την ρίξετε σε κοτόπουλο, σε χοιρινή μπριζόλα και σε κατσικάκι ή αρνί.
Τι θα χρειαστείτε για την καλύτερη μαρινάδα για κρέας;
- 100 ml στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- χυμός από ένα λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- φρέσκια ρίγανη
Σε ένα μπολ: Προσθέστε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη σάλτσα. Για περισσότερη γεύση, αφήστε το κρέας μέσα στην μαρινάδα για τουλάχιστον 6 ώρες. Μένει στο ψυγείο μέχρι και 4 μέρες.