της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Ίσως αυτή είναι η πιο ωραία φακοσαλάτα που έχεις φάει!

Δες παρακάτω τη συνταγή και δοκίμασε την με τη πρώτη ευκαιρία.

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 500 γρ φακές
  • 1 φρέσκια πιπεριά φλωρίνης
  • 2 καπνιστές πιπεριές φλωρίνης
  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • 2-3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • τη σάρκα φιλεταρισμένο πορτοκάλι
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • αλατοπίπερο

Για το σερβίρισμα:

  • ανθότυρο κυβάκια
  • ελαιόλαδο
  • βαλσαμικο κρέμα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές τόσο όσο να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν και αφού τις σουρώσω και τις ξεπλύνω ,τις αφήνω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και αναδεύω με όλα τα υλικά ψιλοκομμένα.

Η αγαπημένη μας σαλάτα με φακές είναι έτοιμη!

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214