Η Ελλάδα εκτός από πλούσια ιστορία, διαθέτει και μια ξεχωριστή γαστρονομική παράδοση. Κάθε χωριό της χώρας μας έχει τη δική του κληρονομιά και αρκετές είναι οι συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά. Μια παραδοσιακή συνταγή έχουμε, λοιπόν, για σήμερα. Πρόκειται για την πιο νόστιμη και εύκολη γαλατόπιτα από τη Νέα Φιγαλεία της Ηλείας.
ΥΛΙΚΑ
1 ½ λίτρο γάλα
150 γραμ. ψιλό
300 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
120 γραμ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε χτυπημένα τα 4 αυγά και τις 2 βανίλιες. Περιμένουμε να «δέσει» το μείγμα και στο τέλος συμπληρώνουμε με το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο πιρέξ και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη γαλατόπιτα, όταν κρυώσει με ζάχαρη και κανέλα.
Όπως συμβαίνει σε κάθε συνταγή, η επιτυχία της γαλατόπιτας εξαρτάται και από τηνποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε. Η μάρκα ΑΛΛΑΤΙΝΗ παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο Σιμιγδάλι Ψιλό, φτιαγμένο από 100% εκλεκτά ελληνικά σιτάρια. Το ψιλό σιμιγδάλι της μάρκας ΑΛΛΑΤΙΝΗ, είναι διπλής άλεσης και άρα ιδανικό για βελούδινες κρέμες και φρέσκα ζυμαρικά.
Το σιμιγδάλι, μια τροφή με πολλά θρεπτικά συστατικά, παρασκευάζεται από την άλεση της καρδιάς των κόκκων του σκληρού σιταριού και είναι το βασικό συστατικό για πολλές αυθεντικές και αγαπημένες ελληνικές συνταγές.
Συνόδευσε τη γαλτόπιτα με τη νέα σειρά Benefit Blends αποτελείται από υπέροχα, γευστικά ροφήματα, με ελάχιστες θερμίδες, που περιέχουν φυσικά βότανα, φρούτα & πράσινο τσάι Μάτσα. Είναι εμπλουτισμένα με πρόσθετες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, που ενισχύουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Είναι σχεδιασμένα για να υποστηρίξουν μια ισορροπημένη διατροφή και έναν σύγχρονο, υγιεινό τρόπο ζωής.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.