Οι συνταγές του Halloween δεν χρειάζεται να είναι άψογες. Αυτά τα χαριτωμένα cupcakes-φαντάσματα είναι υπέροχα για τα πάρτι των μικρών παιδιών για το Halloween.

Συστατικά

Για τα cupcakes

  • 140 g βούτυρο, μαλακωμένο
  • 250g ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά ελευθέρας βοσκής, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150gαπλό αλεύρι
  • 75gαλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 50gσκόνη κακάο
  • 200ml βουτυρόγαλα ή απλό γιαούρτι

Για το γλάσο marshmallow

  • 250g ζάχαρη
  • 120g χρυσό σιρόπι
  • 4 αυγά ελευθέρας βοσκής, μόνο ασπράδια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σοκολάτας

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε δώδεκα φορμάκια για μάφινς με θήκες για μάφινς.
  2. Για τα κέικ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ. Προσθέστε τα αυγά λίγο-λίγο χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας με το τελευταίο αυγό.
  3. Κοσκινίζουμε μαζί τα αλεύρια, τη σόδα και το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
  4. Ανακατέψτε απαλά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα βουτύρου μαζί με το βουτυρόγαλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν.
  5. Τοποθετήστε μια κουταλιά του γλυκού από το κουρκούτι σε κάθε θήκη για μάφιν και στη συνέχεια ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να σφίξει στην αφή.
  6. Τοποθετήστε σε μια σχάρα να κρυώσει.
  7. Για το γλάσο, βάζετε τη ζάχαρη, το σιρόπι και τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε απαλά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  8. Φέρτε το σιρόπι ζάχαρης σε βράση και μαγειρέψτε για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι το σιρόπι να φτάσει τους 115 C όταν το μετράτε με ένα θερμόμετρο ζάχαρης. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  9. Όσο βράζει το σιρόπι, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσουμε το σύρμα. Στη συνέχεια, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ρίξτε το σιρόπι ζάχαρης σε λεπτή σταθερή ροή.
  10. Μόλις προσθέσετε όλο το σιρόπι αυξάνετε την ταχύτητα του μίξερ και ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι το γλάσο να είναι εντελώς δροσερό, πηχτό και γυαλιστερό. Μην τσιγκουνευτείτε το χτύπημα γιατί το γλάσο σας θα είναι πολύ μαλακό και τα φαντάσματα σας θα κρεμάσουν.
  11. Τοποθετήστε το γλάσο σε μια σακούλα σωληνώσεων εφοδιασμένη με ένα μεγάλο απλό ακροφύσιο. Στερεώστε έναν κύκλο γλάσο σε κάθε cupcake. Στη συνέχεια, κρατώντας τη σακούλα όρθια πάνω από το κέντρο του κέικ, σωλήνωση ενός ψηλού ανάχωμα από γλάσο και, στη συνέχεια, τραβήξτε γρήγορα την άκρη για να σχηματίσετε μια μικρή κορυφή στην κορυφή.
  12. Προσθέστε σοκολατένιες ελίτσες για μάτια ή οποιαδήποτε διακόσμηση θέλετε. Το γλάσο μαρέγκας θα διατηρηθεί εκτός ψυγείου (το σιρόπι ζάχαρης θα έχει παστεριώσει το ασπράδι), αλλά φροντίστε να μην ζεσταθεί πολύ διαφορετικά θα λιώσει η μαρέγκα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης: Halloween συνταγή: Η κολοκυθόσουπα της βιαστικής!