Και σε εμάς και στα παιδιά μας αρέσει πολύ το γκόρντον μπλου. Συνηθίζουμε να το παραγγέλνουμε στα εστιατόρια, όμως μπορούμε να το φτιάξουμε λαχταριστό και μόνες μας στο σπίτι. Ειδικά με την συνταγή που ακολουθεί, είναι απίθανο να μην πας πετύχει. Δοκιμάστε την και θα δείτε:
Τι θα χρειαστείτε για το σπιτικό γκόρντον μπλου
- 4 λεπτά φιλέτα κοτόπουλο
- 200 γρ. τριμμένο τυρί τη επιλογής σας
- 8 φέτες αλλαντικού της επιλογής σας
- Αλάτι και πιπέρι
- 3 φλ. θρυμματισμένα δημητριακά ‘του κόκκορα’ ή τριμμένη φρυγανιά
- 6 κτσ λιωμένο βούτυρο
Για την σάλτσα
- 1 φλ. μαγιονέζα
- 1-2 κτσ κίτρινο μουστάρδα
Εκτέλεση Συνταγής
- Με ένα μαχαίρι που κόβει καλά, κόψτε τα φιλέτα στην μέση οριζοντίως.
- Με ένα σφυράκι, χτυπήστε ελαφρά το κρέας. Προσοχή μην χτυπήσετε πολύ δυνατά και σκιστεί.
- Απλώστε μία φέτα αλλαντικού πάνω στο ένα φιλετάκι και από πάνω ρίξτε λίγο τριμμένο τυρί. Καλύψτε με άλλο ένα φιλετάκι και τοποθετήστε σε σελοφάν. Τώρα, βάλτε σελοφάν και από πάνω και τυλίξτε ώστε να πάρει το σχήμα ρολού που θέλουμε το γκόρντον μπλου.
- Βάλτε το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (έως και μία μέρα) πριν το μαγειρέψετε.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220° βαθμούς κελσίου.
- Βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο, ξετυλίξτε και αλατοπιπερώστε.
- Θρυμματίστε τα κορν φέικς στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν τρίμμα. Τοποθετήστε το τρίμμα σε ένα ρηχό πιάτο. Λιώστε το βούτυρο σε ένα άλλο ρηχό πιάτο.
- Βουτήξτε προσεχτικά το κοτόπουλο, ώστε να μην ξετυλιχτεί, στο λιωμένο βούτυρο και μετά αμέσως στο τρίμμα από τα κορν φλέικς. Μεταφέρετε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
- Ψήστε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά.
- Φτιάξτε την σάλτσα ανακατεύοντας την μαγιονέζα μαζί με την μουστάρδα.
- Έτοιμο το γκόρντον μπλου και η υπέροχη σάλτσα του! Καλή απόλαυση!
Δείτε ακόμη: Σκαλοπίνια κοτόπουλο με σπαγγέτι και λαχταριστή σάλτσα!