Οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει η πίτσα μετριόνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, καθώς αποτελεί ένα λαχταριστό και γευστικό comfort φαγητό, με το οποίο μεγαλώνουν… γενιές και γενιές! Λοιπόν, επειδή γνωρίζουμε το πόσο πολύ λατρεύετε το απόλυτο Italian φαγητό, σας έχουμε για εσάς μια εύκολη συνταγή με πίτσα rolls που πλαισιώνονται από λαχταριστά πεπερόνι! Τα πίτσα rolls με πεπερόνι που σας προτείνουμε είναι ιδανικά για παιδικά party γενεθλίων και όπως θα διαπιστώσετε θα εξαφανιστούν σε χρόνο… dt!
ΥΛΙΚΑ (για 14 με 15 πίτσα rolls)
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1 Κ.Γ. ζάχαρη
- 1 Κ.Σ. μαγιά
- ½ Κ.Σ. αλάτι
- 2 Κ.Σ ελαιόλαδο
- 2-3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι σάλτσας ντομάτας
- 40 – 50 κομμάτια πεπερόνι
- Τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζεστό νερό, την μαγιά και την ζάχαρη και περιμένουμε περίπου ένα 5λέπτο μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
- Προσθέτουμε λάδι, αλάτι και δύο ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
- Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ποτήρι αλεύρι και αλάτι και μετά ξεκινάμε το ζύμωμα μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει λείο
- Καλύπτουμε με ένα πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ένα θερμό μέρος για περίπου 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε ένα ταψί με λαδόκολλα
- Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί και δημιουργήστε ένα μεγάλο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.
- Απλώστε την σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και αφήστε μία άκρη χωρίς καθόλου υλικά
- Προσθέστε τα κομμάτια πεπερόνι και την μοτσαρέλα
- Κόβετε σε λωρίδες και διπλώστε τις άκρες, κάνοντας ρολάκια
- Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 20 με 25 λεπτά max!
Καλή απόλαυση!