Μια γευστικότατη συνταγή που είναι ότι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
4 μεσαίες πατάτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 -3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 -3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανό, σχοινόπρασο, θυμάρι, φασκόμηλο) ή 2 -3 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα της επιλογής σας
4 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
1 1/2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις πατάτες εξωτερικά και στη συνέχεια κόβουμε οριζόντια μέχρι τη μέση για να μπορέσουμε να προσθέσουμε τα υλικά. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι περιχύνοντας με βούτυρο. Στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ψήνουμε για 50 λεπτά και προσθέτουμε τα τυριά. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και οι πατάτες μέσα να μην είναι σκληρές.