Γευστικό πρωινό ή ξαφνική σοκολατολιγούρα στο γραφείο; Η λύση βρίσκεται παρακάτω.

Υλικά

150 g αλεύρι δυνατό

160 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½ κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

Λίγο αλάτι

1 φακελάκι μαγιά

200 ml γάλα αμυγδάλου

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

150 g μαύρη σοκολάτα

Γλυκό πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα αμυγδάλου και τα ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά. Μόλις είμαστε έτοιμη τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σκεπάζοντας με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος για 2 ώρες και 40 λεπτά.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε κάθε ζύμη σε ορθογώνιο. Απλώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στην επιφάνεια, πασπαλίζουμε με πορτοκάλι, κάνουμε ρολάκια τη ζύμη και στη συνέχεια τη στρίβουμε.