Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή τη συνταγή; Ότι αφήνει μια μοναδική γεύση ή ότι είναι έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά;

Υλικά συστατικά:

250γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες

Λάδι για τηγάνισμα

2 κουταλιές λάδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Σουσάμι για το γαρνίρισμα

Για την επικάλυψη

1/2 φλιτζάνι (65 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1/4 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 ασπράδι αυγού

1/3 φλιτζανιού (80 ml) κρύο νερό

1 κουταλιά λάδι

Λίγο αλάτι

Για τη Σάλτσα:

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

1/3 φλιτζανιού (80 ml) κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στη σάλτσα και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της επικάλυψης ώστε να μην υπάρχουν εξογκώματα και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μείγμα.

Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε τη περιττή ποσότητα λαδιού σε λίγο χαρτί κουζίνας. Τέλος, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο και τα υλικά της σάλτσας και μαγειρεύουμε.

Μόλις η σάλτσα πήξει τοποθετούμε προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να το καλύψουμε τελείως με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ατμού αφού πρώτα πασπαλίσουμε με σουσάμι.