Μ’ άρεσε πάρα πολύ αυτός ο τίτλος αλλά ας διευκρινίσουμε κάτι. Ο συγκεκριμένος δεν αποδίδεται επειδή είναι καυτερό το πιάτο, κάθε άλλο μάλιστα αλλά κυρίως γιατί αυτές οι πατάτες μοιάζουν όντως με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.
Υλικά
4 μέτριες πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
8 φέτες μπέικον
1/2 φλ ψιλοκομμένο ζαμπόν (ή γαλοπούλα)
3/4 φλ τριμμένο τυρί τσένταρ
Περίπου 1 φλ σάλτσα μπάρμπεκιου
Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι για το γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα:
1 φλ γιαούρτη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
Αλάτι & πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τρίβουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε να έχουμε αναμμένο τον φούρνο και ξεδιπλώνουμε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο κόβοντας ένα μικρό κομμάτι και προσεχτικά αφαιρούμε το εσωτερικό της. Τυλίγουμε την κάθε πατάτα με δύο φέτες μπέικον χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες για να το στερεώσουμε. Γεμίζουμε τις πατάτες με ζαμπόν και τυρί ψήνοντας για 40 λεπτά ενώ ανά 7 λεπτά περιχύνουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με σάλτσα.