Όσοι έχουν επισκεφτεί ποτέ το Βέλγιο έχουν σίγουρα την ανάμνηση της πλούσιας, ισορροπημένης και απίστευτα απολαυστικής σοκολάτας που σερβίρουν στα καταστήματα σοκολάτας τους. Ειδικά εμείς οι Έλληνες, που η χώρα μας έχει έναν ανησυχητικά ανύπαρκτο αριθμό από τέτοιου είδους καφετέριες/καταστήματα.
Για να δοκιμάσεις κι εσύ αυτή την απίστευτα πλούσια σοκολάτα (ή να την προσφέρεις στους επισκέπτες σου για να σε κοιτάνε σα να είσαι γκουρού της μαγειρικής) αρκεί να ακολουθήσεις τα 3 πανεύκολα βήματα παρακάτω!
Υλικά:
250 ml γάλα της επιλογής σου (πλήρες, ελαφρύ, αγελάδος, σόγιας και πάει λέγοντας)
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 κουτάλι της σούπας άγλυκο κακάο
¼ κουτάλι του γλυκού αλάτι
προαιρετικά: ¼ κουτάλι του γλυκού κανέλα ή/και 1 κουτάλι του γλυκού πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
- Βάλε το γάλα, τη μισή σοκολάτα σε κομμάτια, το κακάο και το αλάτι (και την κανέλα με την πραλίνα φουντουκιού αν θες) σε ένα κατσαρολάκι πάνω από μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ανακάτευε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μη καεί.
- Μόλις το γάλα βράσει σβήσε το μάτι ή το μπρίκι σου και πρόσθεσε την υπόλοιπη σοκολάτα. Άσε το μείγμα μόνο του για 1-3’ και ύστερα ανακάτεψε με ένα κουτάλι μια τελευταία φορά μέχρι να γίνει ένα τελείως ομοιογενές μείγμα.
- Σέρβιρε στην αγαπημένη σου κούπα κι είσαι έτοιμη!
Μικρά μυστικά:
Μπορείς στη σοκολάτα σου να προσθέσεις 1 σφηνάκι καφέ ή λικέρ για μια πιο εξωτική σοκολάτα…αυστηρά για ενήλικες.
Οι Βέλγοι σερβίρουν τη σοκολάτα τους με σαντιγί και αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα και για τη δική σου!