Θυμίζει κυριολεκτικά καλοκαίρι και όχι άδικα αφού είναι ο πιο απίθανος συνδυασμός που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Υλικά
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια φράουλες φρέσκιες καθαρισμένες και κομμένες
1 1/2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού (περίπου 6 μέτρια λεμόνια)
6 φλιτζάνια κρύο νερό
πάγος
1 φλιτζάνι φράουλες για επικάλυψη κομμένες στη μέση
φέτα λεμόνι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να βράσουν. Στη συνέχεια αφαιρούμε και περιμένουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε τις φράουλες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στο νερό με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη κανάτα προσθέτοντας πάγο. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.