Αυτό το πιάτο είναι τόσο εύκολο και γευστικό που θα νιώθετε oτι το έχετε παραγγείλει σε καλό εστιατόριο. Τα υλικά δένουν τέλεια μεταξύ τους και το καλοψημένο ψάρι δίνει την τελειωτική πινελιά.
Υλικά
- 100 γρ. παχιά κομμάτια από λευκό σφιχτό φιλέτο ψαριού χωρίς πέτσα (όπως σφυρίδα, λαβράκι ή γλώσσα)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 250 γρ. φρέσκο baby σπανάκι
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο, την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέστε το τυρί κρέμα, την κρέμα γαλακτος και το τυρί παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά μέχρι το τυρί κρέμα να λιώσει.
Ζεσταίνουμε ένα ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και από τις δύο πλευρές και το βάζετε στο ζεστό τηγάνι. Μαγειρέψτε 6 λεπτά από την πρώτη πλευρά και αναποδογυρίστε το ψάρι και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
Μοιράζουμε το μείγμα με το σπανάκι στον πάτο κάθε πιάτου και από πάνω ρίχνουμε ένα κομμάτι ψαριού.