της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Είσαι κι εσύ από αυτούς που δεν μπορούν με τίποτα να αντισταθούν σε νόστιμα ,ζεστά ζυμαρικά φούρνου;
Μπορείς τώρα να τα απολαύσεις χωρίς τύψεις, με ελάχιστα υλικά και σε πολύ λίγο χρόνο!
Τα feta baked pasta ήταν το trend του καλοκαιριού!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 500 γρ ριγκατόνι
- 500 γρ ντοματίνια βιολογικά
- 200 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
- 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
- 1 κ.γ. Θυμάρι ή ρίγανη
- Λίγο μπούκοβο
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα ντοματίνια με το λάδι κ όλα τα μπαχαρικά & μυρωδικά και αφήνουμε στο κέντρο του ταψιού την φέτα.
Βήμα 2: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά.
Βήμα 3: Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας αλλά τα αφήνουμε al dente!
Βήμα 4: Αφού βγάλουμε το ταψάκι μας από το φούρνο πατάμε με ένα πιρουνάκι τα ντοματίνια να λιώσουν και αναδεύουμε με τη φέτα δημιουργώντας τη σάλτσα μας. Ρίχνουμε κ τα μακαρόνια μας κ σερβίρουμε όσο είναι και τα δυο ζεστά.
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;