Άλλοι την λατρεύουν, άλλοι όμως θεωρούν την φασολάδα βαρετό φαγητό. Με αυτήν την συνταγή για φασολάδα με σκόρδο και λεμόνι όλοι θα γίνουν «φανς» της. Δείτε παρακάτω πως θα την φτιάξετε!
Τι θα χρειαστείτε για την φασολάδα με σκόρδο και λεμόνι;
- 250 γραμμάρια λευκά φασόλια για φασολάδα – Μουλιάστε τα από το προηγούμενο βράδυ
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σέλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι + πιπέρι
- (προαιρετικά) φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής
Για τα φασόλια:
-
Στραγγίστε τα φασόλια από το νερό που τα μουλιάσατε από το προηγούμενο βράδυ.
-
Γεμίστε μέχρι την μέση μία κατσαρόλα με νερό και προσθέστε τα φασόλια. Βράστε σε υψηλή φωτιά. Έπειτα, μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά και στραγγίστε.
Στην συνέχεια:
-
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν μαλακά και χρυσαφένια.
-
Προσθέστε τα φασόλια με 1,5 λίτρο νερό και βράστε. Ύστερα, μειώστε την φωτιά σε μέτρια ένταση και με το καπάκι στεπάστε κατά τα 3/4. Μαγειρέψτε για άλλες 2 ώρες σε σιγανή φωτιά. Τα φασόλια θα πρέπει να έχουν γίνει μαλακά και τρυφερά.
-
Προσθέστε το σέλινο και το καρότο και το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας περιστασιακά. Τέλος, ρίξτε το λεμόνι και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρέστε από την φωτιά και σερβίρετε (προαιρετικά) με πιπέρι και φρέσκια ρίγανη.
Η πιο νόστιμη φασολάδα με σκόρδο και λεμόνι είναι έτοιμη για απόλαυση!