της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Αν κάτι αγαπάμε πολύ σε αυτό το σπίτι όταν αλλάζει ο καιρός είναι οι σούπες! Η συγκεκριμένη είναι ψαρόσουπα φτιαγμένη με ένα από τα πιο γευστικά ψάρια την πεσκανδρίτσα!

Υλικά για 4-6 μερίδες:

  • 1,5-2 κιλά ψάρι
  • 3 μικρές πατάτες
  • 4 καρότα
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. κους-κους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα όλα τα λαχανικά να βράσουν για 20 λεπτά.

Βήμα 2: Προσθέτουμε τα ψαράκια μέσα σε δίχτυ και βράζουμε για άλλα 20-25 λεπτά.

Βήμα 3: Προσθέτουμε και το κους κους και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4: Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το λαδάκι το αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού.

 

Είναι από τα πιο θρεπτικά φαγητά για μικρούς και μεγάλους!

 

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214