Τα δάχτυλα των ψαριών έχουν υπέροχη γεύση όταν τα φτιάχνετε από την αρχή – ακόμα και τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν! Εγγυημένα για να εντυπωσιάσετε!
Συστατικά
- 40g ψωμί (περίπου 1 χοντρή φέτα)
- 400g φιλέτα λευκού ψαριού χωρίς πέτσα (όπως μπακαλιάρος, μπακαλιάρος ή γύρος)
- 5 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
- 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής, χτυπημένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- λίγο ηλιέλαιο
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί λαδόκολλας.
- Για να φτιάξετε την τριμμένη φρυγανιά, βάλτε το ψωμί σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και σβήστε σε ψιλή τριμμένη φρυγανιά. Εάν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τρίψετε το ψωμί, αλλά θα χρειαστείτε έναν ενήλικα να σας βοηθήσει σε αυτό.
- Στεγνώστε τα ψάρια χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας. Κόβουμε προσεκτικά το ψάρι σε λωρίδες, οι λωρίδες πρέπει να έχουν πάχος περίπου 2 cm και μήκος 8 cm. Περάστε απαλά το δάχτυλό σας πάνω από το ψάρι για να βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα κόκαλα, μπορείτε να ζητήσετε από έναν ενήλικα να το ελέγξει ξανά για εσάς.
- Ρυθμίστε τη γραμμή συναρμολόγησης. Ετοιμάστε 3 πιάτα και ένα ρηχό μπολ.
- Βάζουμε το αλεύρι στο πρώτο πιάτο. Σπάστε το αυγό στο ρηχό μπολ και χτυπήστε ελαφρά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Βάζετε τη φρυγανιά στο δεύτερο πιάτο και ανακατεύετε με την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και το μαύρο πιπέρι. Το τρίτο πιάτο είναι για τα επικαλυμμένα δάχτυλα ψαριών.
- Ρίξτε κάθε “δάχτυλο” ψαριού στο αλεύρι και τινάξτε ότι περισσεύει. Στη συνέχεια, βυθίστε τα στο μείγμα των αυγών και αφήστε τυχόν επιπλέον υγρό αυγού να στάξει πίσω στο μπολ. Στη συνέχεια αλείφουμε με τη φρυγανιά. Πιέστε ελαφρά στην τριμμένη φρυγανιά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν καλυφθεί και μετά τα βάζετε στο τρίτο πιάτο.
- Βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά, αυτό θα βοηθήσει την επικάλυψη να κολλήσει καλύτερα στο ψάρι. Πλένετε ξανά τα χέρια σας πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, είναι πραγματικά σημαντικό να πλένετε πάντα τα χέρια σας μετά το χειρισμό ωμού ψαριού ή κρέατος.
- Τοποθετήστε τα “δάχτυλα” του ψαριού σε μια στρώση στο έτοιμο ταψί. Περιχύστε ή ψεκάστε λίγο λάδι.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι τη μέση χρησιμοποιώντας λαβίδες.
- Σερβίρονται καλύτερα με κέτσαπ και με σφήνες γλυκοπατάτας και αρακά μαζί.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;