της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Αν σου αρέσει και σένα η φάβα και θες μια παραλλαγή της σου έχω ετοιμάσει μια ιδιαίτερη συνταγή!
Για τη «φάβα» κόκκινης φακής θα χρειαστείς:
- 500 γρ κόκκινη φακή
- 3 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1κγ αλάτι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γλ πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Λίγο χοντρό αλάτι
- Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
- ελάχιστη ρίγανη
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε καλά τη φακή μας σε ένα σουρωτήρι μέχρι να βγει αρκετά διάφανο το νερό.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό να πάρει βράση και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
- Αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η φακή.
- Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και μπλεντάρουμε.
- Σερβίρουμε με τα υλικά σερβιρίσματος και έχουμε το τέλειο συνοδευτικό για ψαράκι ή θαλασσινό.
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;